Primera promoció amb titulació alemana


 

Ian Fernández Mellado i Xavier Arbós Gutiérrez son els dos primers estudiants de l'Institut Pere Martell de Tarragona que han obtingut la doble titulació alemana i espanyola. De fet són els primers alumnes de centres públics de tota Espanya que tenen aquest reconeixement. Ian i Xavier van cursar el cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment Electromecànic. Els joves han recollit la seva titulació Industriemechaniker  (Mecànic industrial) de mans de la sra Tanja Nause, representant de la Cambra de Comerç Alemanya per Espanya, en un acto al qual també era present representació de l'empresa Elring Klinger. Aquesta experiència es va iniciar, a iniciativa de l'Institut Pere Martell amb la signatura, l'any 2015, d'un conveni entre el Departament d'Ensenyament, Elring Kilinger i la Cambra de Comerç Alemanya per Espanya. L'alumnat matriculat podia obtenir la titulació de Tècnic en Manteniment electromecànic, cursant-lo en modalitat dual, i en un tercer any dur a terme la realització de les proves per l'obtenció del títol alemany. La modalitat de formació dual ha permés que els alumnes hagin fet part de l'aprenentatge a l'empresa Elring Klinger, compaginant estudis amb una feina.

Al llarg dels tres anys, els estudiants han rebut formació en idiomes anglès i aleman, aconseguint acreditar un nivell de competència lingüística en aquesta segona llengua. 

Ara, Ian Fernández i Xavier Arbós podrian viatjar a Alemanya a treballar. No obstant, en aquests moments tots dos continuen treballant a les instal·lacions d'Elring Klinger a la capital del Baix Camp.

L'experiència continua, i una nova promoció d'alumnes gaudeix d'aquesta modalitat d'estudis pionera.