Emprennova

emprennova@institutperemartell.cat

EMPRENEDORIA

– El servei d’emprenedoria  neix per a recolzar l’esperit emprenedor, en la nostra comunitat educativa.

– Vol fomentar l’emprenedoria com una actitud transversal aplicable a qualsevol àmbit d’interès dels joves, educatiu, personal i professional.

–  Realitza  i coordina actuacions on s’impliqui  tothom, en la sensibilització de la creativitat, la innovació i l’emprenedoria.

HORARI D’ACTUACIONS

– La coordinació d’emprenedoria té a disposició de la comunitat educativa el següent horari:

Dilluns de 10.00 a 11.00 hores i de 11.30 a 12.30 hores.

Dijous de 11.30 a 12.30 hores.

ACTUACIONS PROPERES

– Jornada d’emprenedoria amb una programació de xerrades i tallers.

– Col·laboració amb TARRAGONA IMPULSA en projectes de territori.

– Participació en concursos d’idees i projectes.

– Difusió i sensibilització de l’esperit emprenedor a tota la comunitat educativa.

PROJECTES ON PARTICIPEM

– Projecte “Tarragona per l’emprenedoria jove” (TARRAGONA IMPULSA/Ajuntament de Tarragona)

– Xarxa d’emprenedoria d’Ensenyament.

– Tallers, jornades d’organismes que fomentin l’emprenedoria i la innovació.

-iFest, Festival de l’Emprenedoria a nivell de Catallunya.

– I a Odissea (plataforma d’ensenyament a nivell de tota Catalunya) hi ha recursos i noticies pel que fan a l’emprenedoria, i el professorat pot accedir-hi i utilitzar-los. L’accés és obert, com a visitant, i ha de seguir les següents instruccions:

– Anar a Odissea.xtec.cat i NO posem l’usuari i contrasenya.

– Ensenyaments Professionals > Xarxes de centres > Xarxa d’emprenedoria

– Un cop cliqui a Xarxa emprenedoria 2017-18 li sortirà la pantalla de registre d’usuari. Ha de clicar a sota on posa entrar com a visitant i tindrà accés a tot el material.

LA INNOVACIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS

Què és?

És un servei implantat a l’Institut Pere Martell per poder coordinar el desenvolupament de projectes d’innovació.

Què oferim?

Desenvolupament de projectes a mida relacionats amb les famílies professionals que imparteix el centre:

  • Arts gràfiques
  • Comunicació, imatge i so.
  • Edificació i obra civil
  • Electricitat i electrònica
  • Energia i Aigua
  • Fabricació mecànica
  • Fusta i moble
  • Instal·lació i manteniment
  • Transport i manteniment de vehicles

Professorat expert de cada família professional amb amplia experiència en la matèria.

Confidencialitat

Si el projecte o requereix es signa el contracte de confidencialitat.

A qui es dirigeix ?

El servei està disponible per petites i grans empreses, entitats públiques i privades, associacions empresarials i organitzacions.

Quins beneficis aporta?

Es podrà desenvolupar projectes d’innovació a preu reduït. Els projectes es poden desenvolupar dins el mateix funcionament de l’assignatura amortitzant el treball i materials per desenvolupar el projecte.

Posa a disposició de l’empresa els millors experts del centre en un gran àmbit de coneixement.

Dóna la possibilitat d’avaluar les capacitats de potencials treballadors. Treballar estretament amb els alumnes possibilita un coneixement i transferència de coneixement profund que en un futur permet l’inserció laboral a l’empresa.

La introducció de projectes d’innovació a l’empresa permet la seva diferenciació en el mercat fent-la més competitiva, donar-li noves vies de negoci.

Com funciona?

El servei d’innovació i transferència de coneixement treballa per projectes. Aquests es desenvolupen al voltant d’un equip de treball amb la intervenció d’empresa, centre, professorat i alumnat.

Dins el centre hi ha grups de treball estables que denominem UNIT (unitat d’innovació i transferència de coneixement), però també es podran plantejar equips temporals per desenvolupar el projecte.

El desenvolupament del projecte es pot dur a terme emmarcat en:

Dins del mòdul de projectes / crèdit de síntesis

Dins d’un mòdul del cicle

Dins de l’FCT

Amb dedicació específica

El projecte s’han de planificar curosament per poder integrar-los dins el desenvolupament del curs ja que el curs acadèmic té unes dates molt delimitades que s’han de respectar.

Buscarem la solució per desenvolupar el seu projecte. No dubti en contactar.

PLA D’EDUCACIÓ DIGITAL: Ja estem repartint els equips de connectivitat entre l’alumnat

Aquestes setmanes s’estan lliurant els paquets d’equips de connectivitat entre l’alumnat de l’Institut Pere Martell que compleix els requisits. L’objectiu és assegurar que aquest pugui seguir les classes des de casa seva en cas d’un nou confinament o d’un escenari d’educació híbrida, com ja estem realitzant. La pandèmia, el confinament i la pràctica de l’ensenyament telemàtic han portat al Departament … Continue reading PLA D’EDUCACIÓ DIGITAL: Ja estem repartint els equips de connectivitat entre l’alumnat

El nostre centre, a la XVIII Jornada de Qualitat a l’Ensenyament

L’Institut Pere Martell ha participat a la XVIII Jornada de Qualitat a l’Ensenyament celebrada el passat 12 de novembre. Aquesta Jornada va ser especial, donada la situació que estem vivint, i per primera vegada es va realitzar íntegrament en línia. En aquest acte, diversos representants del nostre centre van ser ponents de cinc taules rodones … Continue reading El nostre centre, a la XVIII Jornada de Qualitat a l’Ensenyament

Planificació formació híbrida

QUINA SETMANA HEM D’ASSISTIR PRESENCIALMENT O HEM DE FER FORMACIÓ A DISTÀNCIA? Trobareu la planificació sobre quan ha d’assistir cada grup clicant aquí (La X indica quan el grup ha de venir al centre). En aquest enllaç trobareu la planificació de la formació híbrida, és a dir, una setmana fem formació presencial i la següent … Continue reading Planificació formació híbrida

L’Institut Pere Martell acull els XI Premis AEST

Jairo Abad del CFGM de Manteniment Electromecànic i Daniel José Salcedo del CFGS de Mecatrònica Industrial han estat els guanyadors L’Institut Pere Martell, una vegada més, ha estat l’escenari de l’11a edició dels Premis AEST. Aquests guardons, que atorga l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona, són un reconeixement als millors expedients acadèmics i professionals a … Continue reading L’Institut Pere Martell acull els XI Premis AEST