Projecte Disseny i construcció d’automatismes pel taller de fusta


El alumnes Albert Corbella Ortiz i Eloi Llaberia Oliva del cicle de grau superior de Sistemes electrotècnics i automatitzats han dissenyat, muntat i instal·lat un automatisme que permet l’encesa automàtica de l’aspirador d’encenalls d’un sector de maquinaria del taller de fusta de l’Institut Pere Martell. Aquest projecte s’ha desenvolupat al mòdul de projectes del CFGS SEA per fer realitat una idea que va sorgir dels alumnes i professors de la família de fusta i moble de l’Institut.

Anteriorment, cada cop que s’havia d’utilitzar una màquina primer s’havia d’encendre l’aspirador, realitzar el treball i, en acabar, s’havia de tornar a apagar l’aspirador. Aquest procediment és molt carregós i normalment es donaven dos situacions: que l’aspirador no s’encenia i llavors es produïa un embossament dels tubs d’aspiració per acumulació d’encenalls o que l’aspirador no s’apagués en finalitzar el treball que ocasionava un augment del consum elèctric i de contaminació acústica.

A partir d’ara no serà necessari pensar en l’encesa del aspirador, cada vegada que una màquina s’engegui l’aspirador al que està connectat s’activarà automàticament i en finalitzar esperarà 10 segons per acabar d’aspirar les restes d’encenalls i s’apaga.