Noves mobilitats de llarga durada en l'FP


 

Alexandre i Lucas són els aprenents francesos de Soldadura que s'estaran amb nosaltres durant 6 mesos.

L’Institut Pere Martell de Tarragona, ha posat en marxa aquest mes de setembre un nou un projecte europeu per a la mobilitat dels alumnes de formació professional sota el títol “European Apprenticeship Ambassadors”, que compta amb el suport i l'assessorament del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. En aquest projecte hi participen una trentena de centres educatius d’un total de 14 països europeus, com per exemple, Dinamarca, Alemanya, Finlàndia, França o Països Baixos, per dur a terme estades de llarga durada (6-12 mesos) a l’exterior i majoritàriament en règim de formació en alternança i dual. En total hi haurà uns 145 joves que es beneficiaran d’aquestes estades.

L’Institut Pere Martell ha enviat a França diversos estudiants d’especialitats industrials i, per altra banda, acull quatre estudiants francesos de les mateixes especialitats, en concret, es tracta dels sectors de Fabricació Mecànica i Instal·lació i Manteniment. D’aquesta manera, gràcies a una beca Erasmus+ i Les Compagnons du Devoir, l'alumne Pablo Lopes ja és a la ciutat de Marsella per completar els seus estudis de Soldadura i Caldereria i realitzar una estada en una empresa de la Costa Blava i, a Tarragona. Per altra banda, els alumnes frances Alexandre i Lucas ja han començat les classes al nostre institut.

Alhora, el projecte suposa enfortir la pertinença a la ciutadania europea. Els alumnes s’integren en el país d’acollida i comparteixen amb la resta de joves d’aquests països activitats d’integració social, culturals o esportives, així com també realitzen classes d’idioma.