El projecte Smart Green Grid de l’INS Pere Martell, seleccionat per Dualiza Bankia


Per segona vegada consecutiva un projecte de l’INS Pere Martell ha estat escollit dins de la convocatòria d’ajudes que promou l’associació de centres de FPempresa i Bankia. En aquesta ocasió l’institut ha presentat la proposta Smart Green Grid, recàrrega de vehicle elèctric amb fotovoltaica. El projecte l'han fet els alumnes de segon del cicle superior d’Energies renovables en col·laboració de l’Escola del treball de Lleida i l’empresa Saten de Vila-seca.

Aquest projecte té el propòsit d’aprofitar les glorietes d'aparcament que hi ha al centre educatiu per a la instal·lació d'uns panells solars fotovoltaics que produeixin energia elèctrica que posteriorment s’aprofitarà per a la instal·lació de carregadors dels vehicles elèctrics que s’aparquin al recinte. Així mateix, la instal·lació injectarà l'energia que no s'aprofiti durant la càrrega a la xarxa pública de distribució elèctrica. Els quadres del muntatge també s'adaptaran a les normes de seguretat elèctrica perquè els alumnes puguin accedir a les diferents operacions de maniobra i mesura tant de la instal·lació fotovoltaica com de l'estació de recàrrega. Amb l’ajuda otorgada per Bankia es podrà fer realitat aquest projecte al llarg del 2019 i s’ampliarà en un futur.

La convocatòria d’ajudes Dualiza i FPempresa té com a objectiu impulsar projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses. En la seva primera edició va donar suport a 36 projectes de 40 centres d’arreu de l’estat, entre els que també hi era l’INS Pere Martell amb la proposta ‘Innovació metodològica per a l’adquisició de competències professionals en l’àmbit del manteniment industrial’. En la segona edició, el nostre institut és l’únic del territori que ha tornat a sortir escollit per rebre una d’aquestes ajudes.