Aquest projecte està englobat a l’àrea de generació elèctrica.
El generador síncron ens el podem trobar a centrals de generació com, centrals tèrmiques o cicles combinats, així com en grans edificis o parcs industrials, funcionant com a grup auxiliar de potència.
El seu estudi als cicles formatius no és senzill, pel seu volum i potència a les instal·lacions reals, per tant, trobar tècnics qualificats en generadors síncrons de potència no és fàcil. Al fil d’això, i tenint en compte l’estudi de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials del Metall, el 23 de març passat, va informar que el CNI demana al Govern mesures urgents davant la manca de professionals qualificats. És per això que, el passat 4 d’abril, FENIE ha posat en marxa una campanya digital que potencia el sector de les instal·lacions entre els joves, amb intenció de generar talent dins del sector de la formació professional.
Mitjançant aquest projecte es pretén construir i digitalitzar un simulador sobre la base del model d’indústria 4.0, incorporant sensors i targetes d’adquisició de dades, que capaciti l’alumnat a dissenyar, calcular i realitzar la instal·lació d’un generador síncron de potència, destinat a donar suport energètic a grans edificis com universitats, hotels, hospitals, aeroports, parcs tecnològics, o grans indústries, on fa la funció de grup generador auxiliar de gran potència que proveirà d’electricitat les instal·lacions, en cas que hi hagi error de subministrament per part de la companyia subministradora i aquesta no ens pugui subministrar energia.