Digital Water Learning Hub

Es proposa implementar una plataforma interactiva al núvol per a la formació en digitalització de la gestió del cicle urbà de l’aigua que permetrà l’ús compartit de plantes pilot sensoritzades disponibles als centres participants ia l’empresa col·laboradora per al desenvolupament de pràctiques de gestió d’infraestructures hidràuliques per part de l’alumnat d’ambdós centres sense necessitat de desplaçaments simulant un centre de gestió remota d’instal·lacions on es monitoritza.

Els centres docents aporten respectivament una planta pilot de simulació d’una xarxa d‟abastament i distribució d’aigua i/o una estació de bombament automatitzada alimentada per energia solar. L’adquisició massiva de dades sota un enfocament IoT permet obtenir projeccions que donen suport a la presa de decisions per optimitzar la gestió de xarxes. Els sensors (cabals, pressions, nivells, etc.) permeten el seguiment d’assajos de durada indefinida que plantegen diferents simulacions de l’operació d’una xarxa. L’alumnat podrà analitzar a través de la plataforma les dades adquirides i obtenir paràmetres de gestió (Aigua no registrada (ANR), Rendiment tècnic hidràulic (RTH)…), etc. Amb això, les activitats pràctiques a desenvolupar permeten incorporar competències professionals en matèria de digitalització de l’aigua entre l’alumnat incrementant-ne la futura empleabilitat.

FACSA, empresa de referència en la gestió urbana de l’aigua, formarà i assessorarà els equips docents participants en matèria de gestió d’infraestructures hidràuliques i digitalització de la gestió transferint la seva valoració per a la implementació de la plataforma. Així mateix, participarà, juntament amb els centres docents, a les accions de difusió previstes.

Durada:

24 mesos

Pressupost:

50000 €

Objectius:

L’objectiu principal del projecte és el desenvolupament i la implantació d’una plataforma web com a recurs didàctic innovador col·laboratiu per facilitar la formació en digitalització de la gestió del cicle urbà de l’aigua mitjançant la telegestió compartida de pilots físics sensoritzats existents a les instal·lacions dels centres docents que permeten la simulació d’un centre de monitorització per a la gestió d’infraestructures de gestió del aigua urbana coherents amb els actuals processos de digitalització de l’aigua urbana com recurs didàctic compartit i col·laboratiu.

Centres participants

IES Beatriu Fajardo de Mendoza de Benidorm (Comunitat Valenciana)

www.iesbeatriu.org

 

Institut Pere Martell de Tarragona (Catalunya)

www.institutperemartell.cat

Empreses participants

FACSA de Castelló de la Plana

www.facsa.com