WeldTech 4.0: Integració de Simuladors de Soldadura i Digitalització en el procés de Certificació de Soldadors

El projecte marca una fita en la formació i la certificació de soldadors en aprofitar tecnologies d’avantguarda. Aquest enfocament integral incorpora simuladors de soldadura de RV/RA, màquines de soldadura avançades, processos d’inspecció d’unions soldades, digitalització i desenvolupament de competències digitals per a estudiants de Formació Professional en Soldadura i Construccions Metàl·liques.

Els simuladors de soldadura permeten practicar habilitats en un entorn virtual segur, facilitant la comprensió del procés, estalviant temps i costos. La integració de processos d’inspecció al programa de formació millora la comprensió i les habilitats en soldadura. La digitalització agilitza el seguiment del progrés i la gestió de registres.

Tot això es plasmarà en la creació d’una formació innovadora que aglutina en les diferents fases la utilització de la formació en línia, RV mitjançant els simuladors, utilització de maquinària de soldadura d’última generació, realització de proves d’inspecció amb anàlisi i comprensió de les dades, disseny i realització de cupó de proves i, finalment, l’obtenció de la certificació.

El projecte també inclou desafiaments basats en situacions reals de la indústria, cosa que fomenta l’aplicació pràctica d’habilitats i facilita l’obtenció de certificacions de soldadors.

En resum, “WeldTech 4.0” proporciona formació moderna i completa per a futurs soldadors, millorant l’efectivitat de la formació, la qualitat de la soldadura, l’adaptació digital i les oportunitats d’ocupació. Aquest projecte innovador aprofita l’experiència dels dos centres involucrats i es pot replicar amb èxit en altres centres de formació.

Durada:

24 mesos

Pressupost:

49.950€

Objectius:

  • Desenvolupar, en els alumnes i els docents, noves competències professionals relacionades amb la simulació amb realitat virtual en unions soldades i la Indústria 4.0
  • Crear una formació per impulsar la certificació en soldadura dels estudiants i augmentar-ne les oportunitats d’ocupació.
  • Potenciar les competències digitals del professorat i l’alumnat mitjançant un canvi en la metodologia d’aprenentatge en soldadura.
  • Organitzar i promoure la igualtat de gènere.
  • Establir sinergies entre tots els col·laboradors del projecte i el teixit empresarial.

Centres participants

Institut Pere Martell de Tarragona (Catalunya)

www.institutperemartell.cat

 

Centro Menesiano ZamoraJoven de Zamora (Castella i Lleó)

https://menesianoszamora.com/es/

 

 

Empreses participants

Duero Soldadura S.L.U de La Cisterniga (Valladolid)

https://duerosoldadura.es