Alumnat de l’INS Pere Martell en els projectes guanyadors del festival d’innovació iFest

Alumnat de l’INS Pere Martell en els projectes guanyadors del festival d’innovació iFest

L’alumnat del CFGS de Construccions metàl·liques de l’Institut Pere Martell han guanyat el programa iFest en la categoria sènior amb el repte lliure amb el projecte Water hope: un potabilitzador d’aigua que utilitza l’energia residual de la potabilització per poder cuinar.

L’equip guanyador està format per l’alumnat Albert Nicolau, Arturo Faro i Miguel Depetris amb la tutorització de la professora Sandra Sanchis. Tots ells han guanyat estades d’acceleració a Barcelona i  Portugal per tal de potenciar encara més l’emprenedoria i la innovació.

Aquest projecte pretén donar solució a la falta d’accés a aigua potable i la impossibilitat per a cuinar, ja que són dos dels problemes més greus, especialment en àrees afectades per catàstrofes naturals o conflictes armats. Amb aquesta idea cobrim dues necessitats bàsiques: l’aigua i el menjar calent.

En resum, Water Hope és molt més que un purificador d’aigua i un escalfador de menjar; és una solució integral que busca millorar la vida de les persones.  Volem ajudar-les  a superar els reptes diaris relacionats amb l’accés a aigua neta i aliments calents.

¿Com funciona Water Hope?

Introduïm aigua no potable al dipòsit superior baixa fins al serpentí on s’escalfa fins al punt d’ebullició i puja al serpentí superior on es condensa i baixa fins al dipòsit inferior ja purificada.

Què és l’iFest?

L’iFest és un programa d’emprenedoria i innovació que ofereix acompanyament als joves amb l’objectiu de promoure el seu talent i fomentar la creació de solucions a diversos reptes científics, tecnològics i disruptius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Organitzat conjuntament pels Departament d’Educació, Recerca i Universitats, Cultura, Empresa i Treball, i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’esdeveniment té com a objectiu principal traslladar als joves la idea que la societat necessita les seves aportacions i que tenen el talent per fer-les.

iFest ofereix als i les joves un acompanyament en emprenedoria i innovació per promoure’n el talent i fomentar la creació de solucions per a la societat que provenen de la ciència, la tecnologia i la disrupció. L’iFest inclou una formació intensiva focalitzada en la resolució de reptes (Bootcamp), una competició on es triaran les millors solucions (Challenge Competition), una preacceleració per als equips guanyadors (Acceleration), i tant els i les docents com els i les joves tindran accés a l’Open Campus d’innovació i emprenedoria.

Coordinació Comunicació
L’alumnat del CFGS de Construccions metàl·liques de l’Institut Pere Martell han guanyat el programa iFest en la categoria sènior amb el repte lliure amb el projecte Water hope: un potabilitzador d’aigua ...