L’alumnat del CFGS de Construccions metàl·liques de l’Institut Pere Martell han guanyat el programa iFest en la categoria sènior amb el repte lliure amb el projecte Water hope: un potabilitzador d’aigua que utilitza l’energia residual de la potabilització per poder cuinar.
L’equip guanyador està format per l’alumnat Albert Nicolau, Arturo Faro i Miguel Depetris amb la tutorització de la professora Sandra Sanchis. Tots ells han guanyat estades d’acceleració a Barcelona i Portugal per tal de potenciar encara més l’emprenedoria i la innovació.
Aquest projecte pretén donar solució a la falta d’accés a aigua potable i la impossibilitat per a cuinar, ja que són dos dels problemes més greus, especialment en àrees afectades per catàstrofes naturals o conflictes armats. Amb aquesta idea cobrim dues necessitats bàsiques: l’aigua i el menjar calent.
En resum, Water Hope és molt més que un purificador d’aigua i un escalfador de menjar; és una solució integral que busca millorar la vida de les persones. Volem ajudar-les a superar els reptes diaris relacionats amb l’accés a aigua neta i aliments calents.
¿Com funciona Water Hope?
Introduïm aigua no potable al dipòsit superior baixa fins al serpentí on s’escalfa fins al punt d’ebullició i puja al serpentí superior on es condensa i baixa fins al dipòsit inferior ja purificada.
Què és l’iFest?
L’iFest és un programa d’emprenedoria i innovació que ofereix acompanyament als joves amb l’objectiu de promoure el seu talent i fomentar la creació de solucions a diversos reptes científics, tecnològics i disruptius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Organitzat conjuntament pels Departament d’Educació, Recerca i Universitats, Cultura, Empresa i Treball, i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’esdeveniment té com a objectiu principal traslladar als joves la idea que la societat necessita les seves aportacions i que tenen el talent per fer-les.
iFest ofereix als i les joves un acompanyament en emprenedoria i innovació per promoure’n el talent i fomentar la creació de solucions per a la societat que provenen de la ciència, la tecnologia i la disrupció. L’iFest inclou una formació intensiva focalitzada en la resolució de reptes (Bootcamp), una competició on es triaran les millors solucions (Challenge Competition), una preacceleració per als equips guanyadors (Acceleration), i tant els i les docents com els i les joves tindran accés a l’Open Campus d’innovació i emprenedoria.