El pròxim dimarts 20 de maig, l’Institut Pere Martell participarà a la final de la 10a edició del Concurs de Cuina i Sala PFI de Catalunya, que se celebrarà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. Aquesta iniciativa és organitzada pel Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de CaixaBank Dualitza, i està adreçada als centres que imparteixen Programes de Formació i Inserció (PFI) de la família professional d’Hoteleria i Turisme.
Els nostres representants seran els alumnes Josei Prades i Israel Fernández, del PFI-PIP d’Auxiliar de Cuina (2), que competiran amb una proposta carregada de memòria i compromís: el romesco de moixina del Serrallo.
Aquest plat és fruit del projecte #conservapatrimoni, en què l’alumnat ha recuperat receptes familiars amb l’ajut de voluntaris del Museu del Port i dels coneixements orals de les padrines del Serrallo. És una recepta que reivindica la cuina popular, la saviesa transmesa i la proximitat dels productes.
A més de la seva identitat marinera i pagesa, és també una proposta sostenible, ja que incorpora calçot espigolat de Mont-roig del Camp, un producte de temporada que sovint no es comercialitza, però que aporta sabor i redueix el malbaratament alimentari.
Els ingredients seleccionats reflecteixen l’autenticitat i qualitat del nostre territori:
- Moixina de Tarragona
- Oli d’oliva verge extra DOP Siurana
- DOP Avellana de Reus
- IGP Patata de Prades
- Calçot espigolat de Mont-roig del Camp
- IGP Pa de Pagès
Un plat que neix del camp i del mar al plat, i que reivindica la cuina com a espai de transmissió, sostenibilitat i orgull col·lectiu.
Molta sort, Josei i Israel! Esteu cuinant molt més que un plat: esteu defensant un llegat que val la pena preservar.