Es presenta el llibre “EL GUST DEL SABER : Gent gran, petites receptes”, un projecte de l’INS Pere Martell i l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell

Es presenta el llibre “EL GUST DEL SABER : Gent gran, petites receptes”, un projecte de l’INS Pere Martell i l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell

L’Institut Pere Martell ha realitzat el llibre “EL GUST DEL SABER : Gent gran, petites receptes” fruit d’un projecte col·laboratiu intergeneracional de l’alumnat del PFI-PTT Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Càtering conjuntament amb l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell, amb la col·laboració de l’alumnat del “CFGS Disseny i Gestió de la Producció Gràfica”.

Es tracta del resultat en paper d’un projecte singular, en el que han intervingut persones i col·lectius diversos, durant el curs 2022-2023. L’objectiu pedagògic de partida era que l’alumnat del “PFI-PTT d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i càtering” entrevistés a la gent gran de l’Associació per tal de recollir les seves receptes familiars. Les 45 receptes recollides es van elaborar al taller de cuina utilitzant productes del nostre territori.  Finalment l’alumnat del “CFGS Disseny i gestió de la producció gràfica” del mateix Institut Pere Martell, va dissenyar i maquetar aquest llibre amb les receptes resultants. Així, el mateix projecte ha estat una eina per l’aprenentatge de l’alumnat de dues disciplines diferents.

En aquest llibre-receptari s’ha volgut posar en valor la feina dels pagesos, ramaders, pescadors, productors, DOP, IGP, i altres agents vinculats als productes alimentaris de les Comarques de Tarragona. En cada recepta s’inclou un producte destacat, i aquest es situa al municipi d’on prové: la garrofa de Mont-roig, l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, els ous de la Riera del Gaià…

La presentació del llibre es va fer el dilluns 5 de juny al Campus Educatiu de Tarragona on van assistir-hi els seus protagonistes: l’alumnat de l’INS Pere Martell i les usuàries de l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell. L’acte també va comptar amb la presència de la Sra. Glòria Tibau, Directora SSTT D’acció climàtica, alimentació i agenda rural; Sra. Olga Romero, Cap del Servei del Departament D’Educació; Sr. Joan Manel Audí, Director dels SSTT d’Educació de Tarragona; Sra. Clàudia Aznar, Directora de l’IMET de l’Ajuntament de Tarragona; i, la Sra. Silvia Vilaplana, Coordinadora Territorial PFI.

Des de l’Institut Pere Martell es vol agrair la feina del Departament d’Educació, l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell, del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i dels  productors, els pagesos, els pescadors del nostre territori.

Coordinació Comunicació
L’Institut Pere Martell ha realitzat el llibre “EL GUST DEL SABER : Gent gran, petites receptes” fruit d’un projecte col·laboratiu intergeneracional de l’alumnat del PFI-PTT Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i ...