L’equip de PFI d’Auxiliar de Cuina de l’Institut Pere Martell ha aconseguit la plata amb un plat que uneix tradició, sostenibilitat i territori
L’Institut Pere Martell ha estat el 2n classificat a la final de la 10a edició del Concurs de Cuina, Pastisseria i Sala dels PFI de Catalunya, celebrada el 20 de maig a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. Aquesta iniciativa és organitzada pel Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de CaixaBank Dualiza, i està adreçada als centres que imparteixen Programes de Formació i Inserció (PFI) de la família professional d’Hoteleria i Turisme.
Els nostres representants, Josei Prades i Israel Fernández, del PFI-PIP d’Auxiliar de Cuina han competit amb una proposta carregada de memòria i compromís: el romesco de moixina del Serrallo.
Aquest plat és fruit del projecte #conservapatrimoni, en què l’alumnat ha recuperat receptes familiars amb l’ajut de voluntaris del Museu del Port i dels coneixements orals de les padrines del Serrallo. És una recepta que reivindica la cuina popular, la saviesa transmesa i la proximitat dels productes. A més de la seva identitat marinera i pagesa, és també una proposta sostenible, ja que incorpora calçot espigolat de Mont-roig del Camp, un producte de temporada que sovint no es comercialitza, però que aporta sabor i redueix el malbaratament alimentari.
Els ingredients seleccionats reflecteixen l’autenticitat i qualitat del nostre territori:
- Moixina de Tarragona
- Oli d’oliva verge extra DOP Siurana
- DOP Avellana de Reus
- IGP Patata de Prades
- Calçot espigolat de Mont-roig del Camp
- IGP Pa de Pagès
Un plat que neix del camp i del mar i que reivindica la cuina com a espai de transmissió, sostenibilitat i orgull col·lectiu del nostre territori.
El concurs d’habilitats professionals d’Hoteleria i Turisme es consolida com a cita destacada amb el suport d’empreses del sector
El concurs d’habilitats de la família professional d’Hoteleria i Turisme s’ha consolidat com una cita clau del calendari formatiu, i enguany ha comptat amb la participació d’empreses com Coca-Cola, Cafès Novell, l’hotel Hilton Diagonal Mar, Palladium Hotels i el restaurant Hissop.
Aquesta competició valora tant les habilitats tècniques com les competències transversals com la col·laboració, la creativitat i la gestió del temps. L’alumnat té l’oportunitat de traslladar els seus coneixements a un entorn real, guanyant seguretat i confiança en el seu desenvolupament professional.
El jurat ha estat format per professionals del sector gastronòmic i hoteler. En representació del Departament d’Educació, hi ha assistit la Sra. Olga Romero, que ha destacat la importància de la col·laboració entre centres i empreses. També han estat presents el Sr. Ricard Guillem, coordinador territorial de Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, i la Sra. Sílvia Torren Villalbí, directora del Segment Agrobank de CaixaBank.