L’Institut Pere Martell, 2n classificat al 10è Concurs de Cuina dels PFI

L’equip de PFI d’Auxiliar de Cuina de l’Institut Pere Martell ha aconseguit la plata amb un plat que uneix tradició, sostenibilitat i territori

L’Institut Pere Martell ha estat el 2n classificat a la final de la 10a edició del Concurs de Cuina, Pastisseria i Sala dels PFI de Catalunya, celebrada el 20 de maig a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. Aquesta iniciativa és organitzada pel Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de CaixaBank Dualiza, i està adreçada als centres que imparteixen Programes de Formació i Inserció (PFI) de la família professional d’Hoteleria i Turisme.

Els nostres representants, Josei Prades i Israel Fernández, del PFI-PIP d’Auxiliar de Cuina han competit amb una proposta carregada de memòria i compromís: el romesco de moixina del Serrallo.

Aquest plat és fruit del projecte #conservapatrimoni, en què l’alumnat ha recuperat receptes familiars amb l’ajut de voluntaris del Museu del Port i dels coneixements orals de les padrines del Serrallo. És una recepta que reivindica la cuina popular, la saviesa transmesa i la proximitat dels productes. A més de la seva identitat marinera i pagesa, és també una proposta sostenible, ja que incorpora calçot espigolat de Mont-roig del Camp, un producte de temporada que sovint no es comercialitza, però que aporta sabor i redueix el malbaratament alimentari.

Els ingredients seleccionats reflecteixen l’autenticitat i qualitat del nostre territori:

  • Moixina de Tarragona
  • Oli d’oliva verge extra DOP Siurana
  • DOP Avellana de Reus
  • IGP Patata de Prades
  • Calçot espigolat de Mont-roig del Camp
  • IGP Pa de Pagès 

Un plat que neix del camp i del mar  i que reivindica la cuina com a espai de transmissió, sostenibilitat i orgull col·lectiu del nostre territori.

El concurs d’habilitats professionals d’Hoteleria i Turisme es consolida com a cita destacada amb el suport d’empreses del sector

El concurs d’habilitats de la família professional d’Hoteleria i Turisme s’ha consolidat com una cita clau del calendari formatiu, i enguany ha comptat amb la participació d’empreses com Coca-Cola, Cafès Novell, l’hotel Hilton Diagonal Mar, Palladium Hotels i el restaurant Hissop.

Aquesta competició valora tant les habilitats tècniques com les competències transversals com la col·laboració, la creativitat i la gestió del temps. L’alumnat té l’oportunitat de traslladar els seus coneixements a un entorn real, guanyant seguretat i confiança en el seu desenvolupament professional.

El jurat ha estat format per professionals del sector gastronòmic i hoteler. En representació del Departament d’Educació, hi ha assistit la Sra. Olga Romero, que ha destacat la importància de la col·laboració entre centres i empreses. També han estat presents el Sr. Ricard Guillem, coordinador territorial de Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, i la Sra. Sílvia Torren Villalbí, directora del Segment Agrobank de CaixaBank.

 

Comparteix la notícia:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Altres notícies