L’Institut Pere Martell acull els X Premis AEST

L’Institut Pere Martell acull els X Premis AEST

L’Institut Pere Martell, una vegada més, ha estat l’escenari de la 10a edició dels Premis AEST. Aquests guardons, que atorga l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona, són un reconeixement als millors expedients acadèmics i professionals a l’alumnat de CFGS Mecatrònica Industrial i CFGM Manteniment electromecànic i, per altra banda, pretenen donar difusió a aquests tipus d’ensenyament industrial.

En aquesta ocasió ha estat Josep Miquel el guanyador del certamen en la modalitat del CFGM Manteniment electromecànic.  Pel que fa al CFGS de Mecatrònica Industrial, el guanyador ha estat Daniel Rodríguez i els finalistes Carlos Pastó, Abel Jiménez i Jordi Llop. Aquest esdeveniment, ja consolidat, ha estat tot un èxit de participació, tant per part del món industrial i empresarial de les nostres terres, com per part dels alumnes del centre.

En aquest acte, inaugurat pel Director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel, hi han assistit el Sr. Javier Almandoz Ríos, President de l’AEST i Director de Grupo Masa, i Miguel Angel Rodríguez, vicepresident de l’Associació, així com altres membres de la junta directiva i representants de les empreses associades.

Aquest any, per a celebrar el desè aniversari, s’ha volgut mostrar l’evolució de la indústria a través de les xerrades i debats. En aquest sentit, es va realitzar una presentació de prototips per part de l’empresa SMC i també una ponència a càrrec de Miguel Angel Rodríguez, Vicepresident de l’AEST sota el títol “Introducció a la Industria 4.0”. Durant la jornada va tenir lloc una taula rodona amb participants de diferents empreses de l’AEST: Javier Almandoz de Masa, Joan Alsina de GrupHelco, Javier García de García Riera, Miguel Neiro de Lagupres i Ricardo Marcos de TÜV SÜD.

Més enllà d’aquest certamen, la col·laboració entre l’Institut Pere Martell i l’AEST es produeix des de fa ja uns quants anys. Des del 2009 l’Institut Pere Martell és un dels centres pioners a Catalunya en implantar la modalitat de formació en alternança i dual entre el centre educatiu i l’empresa. D’aquesta manera els alumnes poden compaginar els estudis amb una feina de qualitat relacionada amb la seva especialitat.

El treball i l’esforç conjunt d’aquestes dues entitats pretén donar resposta a les necessitats de les persones i de les empreses del territori a través del model de l’FP. D’aquesta manera es pretén impulsar una nova cultura empresarial i garantir l’existència de persones qualificades al sector professional de l’Instal·lació i el Manteniment per tal de millorar la competitivitat de les empreses.

El Director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel, destaca el gran compromís continu i permanent de l’AEST amb la formació professional. Així mateix, remarca la importància d’aquesta col·laboració entre el sector empresarial i la formació professional per la qualificació de l’alumnat, de la qual l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona n’és un bon exemple, sobretot, si tenim en compte que en la formació professional dual les empreses s’erigeixen com a lloc de formació dels futurs i futures professionals que han de fer competitives les empreses del nostre país.

Així mateix, dins del sector del manteniment industrial, l’Institut Pere Martell imparteix un cicle de formació dual amb doble titulació: l’espanyola i l’alemanya. Es tracta del CFGM de Manteniment Electromecànic, un projecte únic a Catalunya gràcies a la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament, l’empresa Elring Klinger i la Cambra de Comerç Alemanya per Espanya.

User Avatar
Coordinació Comunicació
L’Institut Pere Martell, una vegada més, ha estat l’escenari de la 10a edició dels Premis AEST. Aquests guardons, que atorga l’Associació d’Empreses de Serveis de Tarragona, són un reconeixement als millors ...