El plat guanyador va ser la Coca de recapte DO Tarragona, en el qual mostraven les tradicions culinàries i els productes de les Comarques de Tarragona
L’alumnat del PFI-PTT D’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Càtering de l’Institut Pere Martell de Tarragona ha estat guanyador de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFI que es va dur a terme a Girona. Un certamen que va comptar amb la participació de 23 centres de tot Catalunya.
La temàtica d’aquest any va ser: LA CUINA DEL PRODUCTE LOCAL SEGUINT ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE. Per aquest motiu, l’alumnat de l’Institut Pere Martell, Adnaloy Fabiana Betancort i Noa Pino, van presentar el plat Coca de recapte DO Tarragona en el qual mostraven les tradicions culinàries i els productes de les Comarques de Tarragona. Les tradicions culinàries argumentades eren: el romesco, la coca de recapte, la sardinada i la calçotada. Els productes específics del Territori: la sardina de Tarragona, l’oli DOP Siurana, l’avellana DOP Reus, el calçot IPG Valls, el vinagre Forvm Chardonnay i el vinagre Montbrione. Els productes que es van cuinar al concurs van ser gentilesa de: La Confraria de Pescadors de Tarragona, la DOP Siurana, la DOP Avellana de Reus, el Celler Avgvstvs, la Cooperativa de Montbrió i un pagès de Mont-roig del Camp.
A la final, celebrada a l’lnstitut Escala d’Hostaleria de Girona, l’alumnat havia de cuinar el seu plat, davant del Jurat format pels Xefs Jordi Roca, Albert Sastregener, Carme Picas i Gloria Roure; així com també de José A. Andrés (subdirector general de programes i projectes del Departament d’Educació), Joan Massó (Ajuntament de Girona) i Ricard Guillem (Coordinador Territorial de Caixabank Dualitza).
La classificació va ser la següent:
1r grup: PTT Tarragona (INS Pere Martell). Recepta: Coca de recapte DO Tarragona.
2n grup: PTT Garrotxa (INS Base de la Coma. Recepta: Tronc de fajol amb mascarpone, ratafia i cafè.
3r grup: PTT Girona (INS Narcís Xifra). Recepta: Rostit d’ànec amb poma, ratafia i núvol de remolatxa.
Una jornada magnífica en la qual també va haver-hi lloc per reflexionar entorn el món de l’hostaleria i la formació, amb 3 taules de work-cafè que van oferir diversitat de punts de vista vers aquest tema. Aquesta Mostra-Concurs té el suport de I’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, I’Ajuntament de Girona i la col·laboració de CaixaBank Dualitza.