L’Institut Pere Martell, guanyador de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFI

L’Institut Pere Martell, guanyador de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFI

El plat guanyador va ser la Coca de recapte DO Tarragona, en el qual mostraven les tradicions culinàries i els productes de les Comarques de Tarragona

L’alumnat  del PFI-PTT  D’Auxiliar  d’Hoteleria: Cuina  i Càtering  de l’Institut Pere Martell de Tarragona ha estat  guanyador  de la 7a Mostra-Concurs Gastronòmic PFI que es va dur a terme a Girona. Un certamen que va comptar amb la participació de 23 centres de tot Catalunya.

La temàtica d’aquest any va ser: LA CUINA DEL PRODUCTE LOCAL SEGUINT ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE. Per aquest motiu, l’alumnat de l’Institut Pere Martell, Adnaloy Fabiana Betancort i Noa Pino, van presentar el plat Coca de recapte DO Tarragona en el qual mostraven les tradicions culinàries i els productes de les Comarques de Tarragona. Les tradicions culinàries  argumentades eren: el romesco, la coca  de recapte, la sardinada i la calçotada. Els productes  específics  del Territori: la sardina de Tarragona, l’oli  DOP Siurana,  l’avellana DOP  Reus,  el calçot IPG  Valls, el vinagre Forvm  Chardonnay  i el vinagre Montbrione. Els productes que es van cuinar al concurs van ser gentilesa de: La Confraria de Pescadors  de Tarragona, la DOP Siurana, la DOP Avellana de Reus, el Celler Avgvstvs, la Cooperativa de Montbrió i un pagès de Mont-roig del Camp.

A la final, celebrada a l’lnstitut Escala d’Hostaleria  de Girona, l’alumnat havia de cuinar el seu plat, davant del Jurat format pels Xefs Jordi Roca, Albert Sastregener, Carme Picas i Gloria Roure; així com també de  José   A.   Andrés   (subdirector   general  de   programes   i projectes del Departament  d’Educació),    Joan   Massó   (Ajuntament    de   Girona)   i      Ricard   Guillem (Coordinador Territorial de Caixabank Dualitza).

La classificació va ser la següent:

1r  grup:  PTT  Tarragona  (INS  Pere  Martell).  Recepta:  Coca  de  recapte  DO  Tarragona.

2n grup: PTT Garrotxa  (INS Base de la Coma. Recepta: Tronc de fajol amb mascarpone, ratafia i cafè.

3r grup: PTT Girona (INS Narcís Xifra). Recepta: Rostit d’ànec amb poma, ratafia i núvol de remolatxa.

Una jornada magnífica en la qual també va haver-hi lloc per reflexionar entorn el món de l’hostaleria i la formació, amb 3 taules de work-cafè que van oferir diversitat de punts de vista vers aquest tema. Aquesta   Mostra-Concurs  té  el  suport  de  I’Escola  d’Hostaleria i Turisme  de  Girona,  el Departament d’Educació de la Generalitat  de Catalunya, I’Ajuntament  de Girona i la col·laboració de CaixaBank Dualitza.

Coordinació Comunicació
El plat guanyador va ser la Coca de recapte DO Tarragona, en el qual mostraven les tradicions culinàries i els productes de les Comarques de Tarragona L'alumnat  del PFI-PTT  D'Auxiliar ...