El nostre alumnat ha finalitzat aquest microprojecte nadalenc, que forma part del nostre procés d’ensenyament-aprenentatge basat en la metodologia APS (aprenentatge de servei).
Els protagonistes són els nostres alumnes del PFI-PTT d’auxiliar d’hoteleria: Cuina i Càtering, guiats i orientats, per a dur a terme el Taller i transmetre als alumnes de l’Escola Solc de Tarragona, la tècnica per a fer POP CAKES.
Així és com s’ha cuinat DECORA I MOSSEGA EL NADAL!!!
Prèviament al dia de l’activitat amb l’Escola Solc, s’ha:
-Treballat en la recerca de les receptes ideals, així com també models de POP CAKES. (TIC) amb els ordinadors de l’aula.
– Calculat els ingredients necessaris per a poder dur a terme l’activitat. (Matemàtiques)
– Elaborat varies receptes de bescuits. (Processos bàsics de producció culinària)
– Organitzat els ingredients, per les decoracions, i utensilis a l’aula, per tal de poder explicar i transmetre el procés com a tutors de l’Escola Solc. (Tècniques elementals de preelaboració)
– Preparat les presentacions, recepció de mercaderies i els suports. L’alumnat de l’Escola Solc ha preparat el suport Nadalenc. (Preparació i muntatge de materials per a col·lectivitats i càtering)
Durant l’activitat final, s’ha posat en valor:
– El treball en Equip.
– L’Autonomia en el treball.
– La capacitat de treball.
– El compromís.
– El respecte per la diversitat d’opinions.
– La planificació.
– Les normes de prevenció de riscos laborals característiques i pròpies del lloc de pràctiques.
– Les normes i respecte cap al medi ambient.
L’avaluació s’ha realitzat mitjançant una rúbrica, coneguda pels alumnes, i una graella d’observació.
Els grans avantatges pel nostre alumnat d’aquest tipus de microprojecte són:
– Afavorir la confiança i l’autoestima.
– Augmentar la motivació.
– Aprendre a pensar.
– Connectar amb la realitat.
– Potenciar l’habilitat social de saber esperar i saber escoltar mitjançant el treball cooperatiu.
– Aprendre a respectar i tolerar als companys.
Com sempre, res seria possible sense l’alumnat del PFI-PTT d’auxiliar d’Hoteleria, l’alumnat de l’Escola Solc, les educadores Judith, Cèlia i Elena de l’Escola Solc, l’Institut Pere Martell, el Complex Educatiu de Tarragona i nosaltres, el Xavier i la Núria de l’equip docent del PFI-PTT d’auxiliar d’hoteleria: Cuina i Càtering.