PROJECTE: No perdem les tradicions, fem panellets per Tots Sants!

PROJECTE: No perdem les tradicions, fem panellets per Tots Sants!

Aquest Microprojecte d’aprenentatge de servei neix de la necessitat de mantenir una tradició tan nostrada del Territori. Els protagonistes, el nostre alumnat del PFI-PTT D’AUXILIAR D’HOTELERIA: Cuina i Càtering, adolescents nouvinguts a Catalunya. Preparen el Taller, per transmetre a l’alumnat de l’ESCOLA SOLC de Tarragona, la tècnica de fer Panellets.

Timing del projecte per part del nostre alumnat:

-Dilluns, durant dues hores, s’explica l’origen d’aquesta tradició, en quines zones es fan panellets, la recepta, els productes de territori que s’utilitzen per l’elaboració… també es duu a terme una classe magistral del massapà.

-Dimarts, per la tarda, classe magistral de panellets i l’alumnat prepara en grups heterogenis, el massapà per la jornada següent.

-Dimecres, el gran dia, l’alumnat del PFI prepara tots els ingredients, fan una mostra de cada panellet (12 varietats), s’organitza el treball, el rol de cada membre del grup…, a les 11h vindran els companys de l’Escola Solc i han d’estar preparats.

Els mòduls que s’han treballat en aquest projecte són:  

-Tècniques elementals de preelaboració.

-Processos bàsics de producció culinària

-MÒDUL1. Estratègies i eines de comunicació UF 1 Comunicació oral.

També s’han treballat les competències bàsiques de l’àmbit personal i social.

L’avaluació d’aquest microprojecte s’ha realitzat amb graella d’observació durant els 3 dies i una rúbrica preparada per l’activitat grupal i que l’alumnat en tot moment n’era conscient.

L’esforç de la preparació ha fet palesa, la jornada ha estat tot un èxit, s’ha treballat molt, el resultat dels Panellets ha estat increïble, i el millor, tots els alumnes, tan del PFI com de l’Escola, ha aprés, transmès, disfrutat, col.laborat, s’ha sentit valorat, realitzat, s’ha expressat, s’han conegut…, cal dir que els docents també!

Des d’aquest petit racó, un agraïment a: ESCOLA SOLC, en especial a les seves docents Elena i Judith i al seu alumnat: IDAIRA – MAXIM – ALMAZFRANCISCO – ORIOL – CHAIMA – LARA – JOSE ALONSO- DIEGO – MAROUAN I a l’Institut Pere Martell, en particular, al PFI-PTT D’AUXILIAR D’HOTELERIA CUINA I CÀTERING, l’alumnat: ANDREA – THOMAS – AÏNA – OLEKSANDR – JOEL – YSSAM – YASSINE – BABACAR – SERING – DADE – ATHMANE – YERAY – JAVI

Coordinació Comunicació
Aquest Microprojecte d’aprenentatge de servei neix de la necessitat de mantenir una tradició tan nostrada del Territori. Els protagonistes, el nostre alumnat del PFI-PTT D’AUXILIAR D’HOTELERIA: Cuina i Càtering, ...