3 alumnes obtenen la doble titulació espanyola i alemanya en Manteniment Electromecànic

3 alumnes obtenen la doble titulació espanyola i alemanya en Manteniment Electromecànic

L’Institut Pere Martell ha finalitzat aquest divendres les proves per a l’obtenció de la titulació alemanya dels alumnes del CFGM de Manteniment Electromecànic. Un projecte que el nostre centre porta a terme gràcies la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament, l’empresa Elring Klinger i la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya, i que suposa una iniciativa única en un centre educatiu públic a Catalunya. El passat mes de gener 3 dels nostres alumnes, Youssef Magdy Ibrahim, Marc Bedmar i Veronica Noguera van fer la primera part d’aquestes proves, ara les han acabat i han estat evaluats per un tribunal format per professors del nostre institut i de l’empresa. 

Amb aquest programa, els estudiants que han superat les proves podran obtenir una doble titulació oficial: l’espanyola i l’alemanya. D’aquesta manera, aquest mes de juny (al final dels tres anys de formació), els tres joves obtindran el títol oficial espanyol (Tècnic/a en Manteniment Electromecànic) i el títol alemany de Mecànic Industrial, atorgat per la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya i el Consell Superior de Cambres a Alemanya i un diploma del projecte formatiu desenvolupat per les entitats participants.

L’objectiu d’aquest projecte és formar els joves segons les necessitats de la indústria i del territori. Al tractar-se d’una formació dual, els estudiants realitzen part de la seva formació a l’empresa Elring Klinger mitjançant contractes laborals o beques perquè puguin compaginar els seus estudis amb una feina al llarg del cicle formatiu.

La responsable de la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya, Katharina Plitzko s’ha mostrat encantada de poder seguir amb aquest projecte per tercer any consecutiu i poder col·laborar amb una multinacional com Elring Klinger. Per la seva banda, el representant d’aquesta empresa, Antonio González ha assegurat que “Ens agrada potenciar la formació professional ja que és molt necessària per al teixit empresarial” a més, es mostra satisfet que els alumnes descobreixin la importància de tenir una bona preparació per poder accedir a un bon lloc de treball.

User Avatar
Coordinació Comunicació
L’Institut Pere Martell ha finalitzat aquest divendres les proves per a l'obtenció de la titulació alemanya dels alumnes del CFGM de Manteniment Electromecànic. Un projecte que el nostre centre ...