Albert Llevat de l’Institut Pere Martell guanya el CATSKILLS de Soldadura

Albert Llevat de l’Institut Pere Martell guanya el CATSKILLS de Soldadura

L’INS Pere Martell s’ha proclamat guanyador del Campionat d’FP de Catalunya de Soldadura en totes les edicions realitzades fins ara

L’alumne Albert Llevat de l’Institut Pere Martell ha guanyat la medalla d’or en la categoria de Soldadura al concurs CATSKILLS 2021, el campionat de Catalunya de Formació Professional. El guanyador actualment cursa 1r curs del CFGS de Construccions metàl·liques i anteriorment havia cursat el CFGM de Soldadura i Caldereria en aquest centre tarragoní. Amb aquest guardó, l’Institut Pere Martell s’ha proclamat guanyador del Campionat d’FP de Catalunya en la categoria de Soldadura en totes les edicions realitzades fins ara.

Aquest esdeveniment, celebrat el dia 3 de juny a l’Institut Pere Martell, té l’objectiu de promoure i prestigiar la formació professional. Aquesta competició de la modalitat de Soldadura és una de les poques proves del campionat que es va realitzar de forma presencial, ja que moltes s’han dut a terme telemàticament degut al context actual.

En aquesta prova, en la que van competir 5 alumnes, s’havia de desenvolupar un projecte que constava de 2 mòduls: la unió de dues xapes metàl·liques a topar amb penetració completa amb soldadura MAG; i, per altra banda, la unió de tubs segons les indicacions a un plànol amb soldadura TIG + elèctrode revestit.

Per primera vegada, es va realitzar una part de la valoració utilitzant les noves tecnologies, com és  l’assaig no destructiu amb ultrasons Phased Array per inspeccionar els cordons de soldadura. Aquesta competició va comptar amb un jurat de prestigi especialitzat en el sector, a més de diverses empreses patrocinadores i col·laboradores com SGS i AYL. Tots ells destaquen la gran qualitat de les tasques realitzades per tots els participants.

Ara l’Albert Llevat representarà Catalunya a la competició a nivell estatal, SpainSkills, que es realitzarà a Madrid durant el mes desembre. Si guanya el campionat estatal podrà participar a l’europeu i al mundial, l’Europeskills i el WordSkills.

Els Campionats d’FP de Catalunya, Catskills, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals de l’alumnat que hi participa. La competició d’aquest any s’havia d’haver realitzat el curs passat i es va haver d’aplaçar degut a la pandèmia.

Coordinació Comunicació
L’INS Pere Martell s’ha proclamat guanyador del Campionat d’FP de Catalunya de Soldadura en totes les edicions realitzades fins ara L'alumne Albert Llevat de l'Institut Pere Martell ha guanyat la ...