El llibre “El Gust del Saber” segueix viatjant

El llibre “El Gust del Saber” segueix viatjant

El llibre receptari “El Gust del Saber: Gent gran, petites receptes” segueix viatjant i es realitzen diverses presentacions i activitats per a donar a conèixer aquests projecte i promocionar la cultura gastronomica del nostre territòri. Aquest projecte s’ha presentat a l’edició 2024, de la Fira Alimentària a l’espai del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya.

I per altra banda, s’ha presentat al programa com la nit al dia de TAC12:

El llibre “El Gust del Saber” neix amb la idea d’unir diverses generacions, d’una banda, els joves dels Programes de Formació i Inserció de l’Institut Pere Martell del Departament d’Educació, i per una altra la gent gran de l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell de Tarragona, treballant plegats per preservar les tradicions culinàries de la regió.

Cada fase del procés culinari va estar guiada per les receptes proporcionades per l’Associació de la Gent Gran, Jubilats i Pensionistes Pere Martell de Tarragona. L’alumnat va treballar-hi per reproduir aquestes receptes, mostrant respecte i aprenentatge al llarg del procés d’elaboració dels plats.

Per a la part de realització i producció del llibre, s’ha comptat amb la participació de docents i alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny i Gestió de la Producció Gràfica del mateix institut, que van  transformar aquestes receptes en un llibre tangible. 

Aquesta iniciativa mostra com les diferents generacions s’uneixen per aconseguir un objectiu comú que no només enriqueix el resultat final, sinó que també fomenta la comprensió intergeneracional, el respecte i el valor del treball en equip. A més de recollir la gastronomia local, dona una resposta a una necessitat educativa actual, d’apropament al territori i d’aplicació real de la formació professional. 

User Avatar
Coordinació Comunicació
El llibre receptari “El Gust del Saber: Gent gran, petites receptes” segueix viatjant i es realitzen diverses presentacions i activitats per a donar a conèixer aquests projecte i promocionar ...