Èxit del projecte “Cuina això si tens ous!”

Èxit del projecte “Cuina això si tens ous!”

L’Institut Pere Martell ha dut a terme el projecte “CUINA AIXÒ SI TENS OUS! que neix de l’esforç col·lectiu de l’alumnat dels PTT-PFI d’Hoteleria: Cuina i Càtering. Aquest receptari recull l’essència d’un projecte educatiu que combina l’aprenentatge pràctic amb la tradició culinària del nostre territori. L’objectiu és oferir una formació de qualitat, utilitzant productes de proximitat i aprofundint en les tècniques culinàries amb un ingredient tan versàtil com l’ou. El projecte porta com a nom “Cuina això… si tens ous” i posa en relleu les propietats nutricionals de l’ou, així com la recuperació de receptes de tota la vida. Des de salses fins a truites, passant per postres espectaculars, l’alumnat ha pogut explorar diferents maneres de cuinar amb aquest ingredient fonamental, mantenint l’essència de les receptes tradicionals catalanes des d’una mirada innovadora cap al futur. El títol “Cuina això si tens ous!” ha estat escollit amb la intenció de captar l’atenció i l’interès de tota la comunitat educativa del Campus Educatiu de Tarragona.

Unes receptes elaborades amb productes del territori d’uns patrocinadors de luxe: els ous de la Granja Prió, el pa del Forn Sistaré, l’oli de la DOP Siurana i també la sal, la mel i els productes ecològics de Bianqueta. En aquest projecte hi ha participat l’alumnat del CFGM de Preimpressió digital amb les professores Begoña Elvira i Xell Gibert, així com també el professor Efren Pardo de Fabricació mecànica que ha construït la guingueta expositora de tots els productes.

Pel que fa a les receptes els col·laboradors han estat la Mariola, Amàlia, Maleneta, Joana, Marina, Maria Cinta, el Museu del Port del Serrallo, la Llar de Jubilats del Pere Martell i la Nani Nolla de la Cuina Violeta.

Amb el suport de l’Institut Pere Martell i tots els seus docents; tota la comunitat del Campus Educatiu de Tarragona; el Departament d’Educació, en especial de la Coordinadora Territorial d’FP Rosa Maria Carbonell; el Departament d’Agricultura, en especial directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, i el cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial de Tarragona, Jaume Boada.

“Cuina Això Si Tens Ous!” ha estat un èxit rotund, convertint-se en una de les mostres culinàries més memorables organitzades fins ara al Campus Educatiu de Tarragona. Aquest esdeveniment no només ha demostrat les habilitats culinàries de l’alumnat, sinó que també ha reforçat la importància de la col·laboració i el treball en equip entre diferents disciplines acadèmiques. 

Podeu descarregar-vos la memòria del projecte amb totes les receptes aquí

RECULL DE PUBLICACIONS I DIFUSIÓ

https://www.naninolla.cat/2024/06/pastis-de-xocolata-i-avellanes.html?m=0#more

https://www.instagram.com/p/C74kYK1NihG/?igsh=eXI5Nnd5aWt4Yzc3

https://www.instagram.com/p/C7g8EZttW-y/?igsh=dXN6YWQyY2ZiOXRi

https://www.instagram.com/p/C7hP_nwK_JH/?igsh=dnVhem44amhrMzZj

User Avatar
Coordinació Comunicació
L'Institut Pere Martell ha dut a terme el projecte "CUINA AIXÒ SI TENS OUS! que neix de l'esforç col·lectiu de l'alumnat dels PTT-PFI d'Hoteleria: Cuina i Càtering. Aquest receptari ...