L’INS Pere Martell al 1r Congrés d’FP de Catalunya

L’INS Pere Martell al 1r Congrés d’FP de Catalunya

Al mes de novembre ha tingut lloc el 1r Congrés de Formació Professional de Catalunya, al Palau Reial de Pedralbes, que ha organitzat la patronal de la petita i mitjana empresa (Pimec) i que compta amb la participació de tots els actors polítics i socials involucrats en la matèria. Els organitzadors del Congrés consideren que “Catalunya necessita un model d’FP que actuï com a motor de competitivitat i ocupabilitat, i permeti afrontar el nou context de transformació del mercat de treball”.

El director del nostre centre, Àngel L. Miguel, ha participat a la taula sobre “Model d’orientació. Com s’ha de potenciar el talent des de la Formació Professional?” La seva intervenció s’ha centrat, d’una banda en l’orientació cap al propi sistema educatiu per la necessitat d’aplicació de noves metodologies d’aprenentatge com a eina per potenciar el talent  i de l’altra, relacionat amb el model d’orientació, on ha exposat que ha de ser integrat, únic o, si més no, molt ben coordinat, adreçat a les persones orientadores, alumnes, famílies, persones treballadores, desocupades, a les empreses i a la societat en general.

El Congrés ha estat inaugurat pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el president de la Pimec, Josep González, i hi participen també en diverses taules el conseller El Homrani, els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, el secretari general de Foment del Treball, David Tornos, el president del Consell Català d’FP, Fabian Mohedano, a més de representants d’altres associacions empresarials, d’associacions de famílies, d’institucions i fundacions adreçades al foment de l’FP, o experts i acadèmics catalans i internacionals.

El Govern també té previst regular un nou tipus de centres d’FP –coneguts com a centres d’FP integrada– quan es posi en funcionament l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya. Aquests oferiran: serveis de formació –del sistema educatiu, certificats de professionalitat de la formació per l’ocupació i formació contínua–, serveis d’orientació i d’acreditació, i una carta de serveis completament adequada a les necessitats de les empreses.

Coordinació Comunicació
Al mes de novembre ha tingut lloc el 1r Congrés de Formació Professional de Catalunya, al Palau Reial de Pedralbes, que ha organitzat la patronal de la petita i mitjana empresa (Pimec) ...