Èxit de la pedalada reivindicativa per un carril bici al CET

Èxit de la pedalada reivindicativa per un carril bici al CET

El passat dijous, 12 de desembre, es va dur a terme una pedalada reivindicativa amb la participació de centenars de ciclistes. Aquesta “bicifestació” va sortir des del Complex Educatiu de Tarragona (antiga universitat Laboral) cap a la plaça Imperial Tarraco, des d’on va retornar al Complex Educatiu.

L’acció, organitzada pel Comitè Escola Verda de l’institut Pere Martell, en col·laboració amb l’Institut Cal·lípolis i l’empresa de lloguer de bicicletes Dracbeach de Salou, va tenir una gran acollida per part de l’alumnat i també per part del professorat.

La reivindicació d’un carril bici que faciliti l’arribada al Complex Educatiu en bicicleta fa anys que s’està duent a terme. Un gran nombre d’alumnat, d’ambdòs instituts, prové de Tarragona centre i dels barris de la zona de ponent. Aquest alumnat es troba amb la impossibilitat d’arribar al centre educatiu en bicicleta, a peu o amb d’altres nous mitjans que permeten una mobilitat molt més sostenible. Al Complex Educatiu de Tarragona cada dia es desplacen unes 2500 persones.

La característica de la carretera que permet l’accés al recinte educacional, amb format d’autovia i dos carrils per cada sentit de circulació, fa que els cotxes vagin a una velocitat que, en molts casos, resulta perillosa per als vianants i les bicicletes.  No existeix ni una vorera ni un camí i ja s’han produït diversos accidents amb bicicletes a l’entrada del Complex Educatiu.

És incomprensible, i difícilment justificable, que un recinte amb milers d’estudiants no tingui un accés segur en bicicleta o caminant. És per aquest motiu que des dels Instituts Pere Martell i Cal·lípolis es reclama, en el marc dels plans de mobilitat de la ciutat, que la connexió del centre i dels barris de ponent amb el Complex Educatiu de Tarragona sigui d’alta prioritat.

Per tal de facilitar l’organització de l’acció reivindicativa, s’ha proporcionat als alumnes un formulari on poden fer la inscripció a la bicifestació, i on també poden reservar una bicicleta de lloguer.

User Avatar
Coordinació Comunicació
El passat dijous, 12 de desembre, es va dur a terme una pedalada reivindicativa amb la participació de centenars de ciclistes. Aquesta "bicifestació" va sortir des del Complex Educatiu ...