L’INS Pere Martell serà un dels instituts referència del Centre de Recerca que es farà al Complex Educatiu

L’INS Pere Martell serà un dels instituts referència del Centre de Recerca que es farà al Complex Educatiu

L’INS Pere Martell serà un dels instituts referència del Centre de Recerca que es farà al Complex Educatiu

La Generalitat posarà en marxa durant aquest any un nou espai de Recerca, Innovació i Transferència del Coneixement que s’ubicarà al Complex Educatiu i que comptarà amb la col·laboració de l’INS Pere Martell i de l’institut Cal·lípolis per tirar-ho endavant. Així ho han anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, durant la visita que han fet aquest migdia als dos instituts.

El director de l’INS Pere Martell, Àngel L. Miguel acompanyat d’altres membres de l’equip directiu ha rebut als dos consellers, al delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris i al director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, per conèixer les instal·lacions del nostre institut. Concretament han pogut visitar diferents tallers del centre on s’imparteixen cicles formatius de carrosseria i automoció, soldadura i caldereria, i instal·lació i manteniment, i on han pogut veure de prop el treball dels alumnes. En el transcurs de la visita han conegut alguns dels molts projectes en què participa el centre, i el director de l’Institut els hi ha traslladat la visió del centre com a “referent en la formació i la qualificació professional, per donar resposta a les demandes, expectatives i necessitats de les persones i de les empreses”. També els ha fet lliurament d’un resum del Projecte per la integració de la formació professional a l’Institut Pere Martell, així com de la carta de serveis del centre.

Posteriorment els dos consellers han anunciat la creació d’aquest nou Centre de Recerca, Innovació i Transferència del Coneixement que “Serà una eina per fer que la recerca que molts centres ja estan fent sigui de qualitat, i poder posar-la al servei de tots els centre educatius i de les empreses” segons ha explicat Chakir el Homrani. El conseller de Treball ha deixat clar que la Formació Professional és la millor aliada per emprendre canvis al teixit empresarial i aconseguir una major productivitat i competitivitat de les empreses basada en la bona formació dels treballadors. Chakir el Homrani ha assegurat que el fort arrelament de l’INS Pere Martell i de l’Institut Cal·lípolis farà que es pugui fer un pas endavant en la creació d’aquest centre de recerca, aprofitant la potent xarxa de convenis amb empreses i entitats que tenen els dos centres educatius. En aquesta línia, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat també la importància de treballar conjuntament amb les empreses i poder donar a la recerca i a la innovació l’impuls que necessiten.

Coordinació Comunicació
La Generalitat posarà en marxa durant aquest any un nou espai de Recerca, Innovació i Transferència del Coneixement que s’ubicarà al Complex Educatiu i que comptarà amb la col·laboració ...