L’Institut Pere Martell, pioner en realitzar el curs per la obtenció del certificat de Professionalitat de Muntatge i postproducció d’audiovisuals

L’Institut Pere Martell, pioner en realitzar el curs per la obtenció del certificat de Professionalitat de Muntatge i postproducció d’audiovisuals

L’Institut Pere Martell és pioner en realitzar formació ocupacional gestionada al 100% des del propi centre. Aquest projecte pilot d’oferta integrada de Formació Professional, arrenca amb el certificat de Professionalitat de Muntatge i postproducció d’audiovisuals. Aquesta és una formació de nivell 3, que significa que les vies d’accés són les mateixes que tenen els CFGS. Superar aquesta formació, implica l’obtenció dels Certificats de Professionalitat, garantint que s’obtenen els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.

En aquesta formació en concret, s’aborda des de la planificació i organització dels recursos necessaris per fer l’edició i la postproducció, fins als processos finals de les peces resultants. A banda, s’assoleixen les competències professionals associades als mòduls d’edició i postproducció que impartim al CFGS de Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles, podent convalidar dits mòduls en cas que l’alumnat del Certificat de Professionalitat es matriculés al CFGS.

Aquest curs, inclòs en diferents subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, té una durada de 570 hores (490 al centre educatiu i 80 hores de pràctiques a l’empresa). El curs, que compta amb 15 participants, ja s’està duent a terme cada tarda de dilluns a dijous, va començar el 25 de gener i finalitzarà el 30 de juliol.

Saber utilitzar software específic és imprescindible en aquest sector, per aquest motiu en aquest curs aprenen a utilitzar un àmpli programari: Adobe Premiere, After Effects, Davinci Resolve, Final Cut, Cubase, Nuke i Cinema 4D. Així mateix, tenen a la seva disposició tot l’equipament necessari com són càmeres de cinema digital, plató i control de realització natiu en 4K i aula multimèdia amb entorn MAC.

Els formadors del curs són David Fernàndez Càrdenas professor d’imatge i so de l’INS Pere Martell i expert en edició i postproducció d’àudio i vídeo;  el Josep Maria Solé, expert en Motion-Graphics i Digital Compositing; i Xavier Solans Porqueres, expert en Motion-Graphics i Animació 2D i 3D per Televisió. A més de la professora Àngela Alonso que imparteix la formació complementària com és la Prevenció de riscos i la Inserció laboral.

User Avatar
Coordinació Comunicació
L’Institut Pere Martell és pioner en realitzar formació ocupacional gestionada al 100% des del propi centre. Aquest projecte pilot d’oferta integrada de Formació Professional, arrenca amb el certificat de ...