• El reconeixement ha tingut lloc durant el 9è Congrés de l’FP de FPEmpresa i CaixaBank Dualiza al qual han assistit més de mig miler de docents.
L’Institut Pere Martell de Tarragona, conjuntament amb el Centre Menesià Zamora Jove ha rebut un guardó durant el 9è Congrés de FP de CaixaBank Dualiza i FPEmpresa pel projecte seleccionat a la Convocatòria d’Ajuts Dualiza com un dels més innovadors del país.
El projecte consisteix en el disseny i la fabricació d’una estació formativa per a l’aprenentatge d’instal·lacions de canonada industrial.
D’aquesta manera, el centre educatiu veu reconeguda la bona feina desenvolupada fins ara a favor de la FP i ho fa en un fòrum de docents, en concret, més de 550 professionals que han passat pel 9 Congrés de FP
Els assistents van poder analitzar la nova col·laboració entre centres de FP i empreses que es produirà després de la implantació de la Llei de FP, sota el lema Treballant junts. El nou paper de l’empresa a la FP”
Entre les empreses que han participat al llarg del Congrés hi figuren Iberdrola, Nestle, o Grup Pescanova que han subratllat la responsabilitat que assumeixen les empreses amb la nova normativa.
Nou èxit de participació
Els organitzadors FPEmpresa i CaixaBank Dualiza en col·laboració amb la Xunta i la Fundació Orange han celebrat la bona acollida que ha tingut el congrés, que cada any congrega més de mig miler d’assistents de tot arreu d’Espanya i han volgut felicitar tots els premiats.
La directora de CaixaBank Dualiza, Paula San Luis, ha subratllat que aquests guardons “contribueixen a posar cara a l’esforç que dediquen diàriament centenars de docents per impulsar projectes que ajudin a millorar l’aprenentatge dels estudiants. Aquests projectes són impulsats gràcies a la dedicació personal de molts dels nostres docents, que inverteixen el seu propi temps per garantir que poden tirar endavant, per això considerem just agrair-ho davant la comunitat educativa”.
Per part seva, el president de FPEmpresa, Luis García Domínguez, ha assenyalat que “la Convocatòria d’Ajudes Dualiza significa una palanca d’impuls per a aquesta trobada tan necessària entre empreses i centres. El reconeixement als centres ia les empreses que treballen en aquest sentit és un dels elements de visibilització d‟aquesta estratègia”.
IX Congrés de FP, punt de trobada dels centres de FP, les empreses i les organitzacions empresarials
Al congrés hi han participat més de 20 ponents procedents de diferents sectors, des de l’acadèmic fins a l’empresarial, per tal de posar en valor les empreses referents a la FP i en la creació d’eines que doten de coneixements els centres educatius i a l’alumnat nacional i internacional. Entre els diversos ponents es destaca Eugenia Pérez, directora general de la FP de la Xunta de Galícia; Ángeles Cárdaba, assessora del gabinet de la secretaria de FP; Román Rodríguez, conseller de Cultura, Educació, FP i Universitats de la Xunta de Galícia; Mónica Moso, responsable del Centre de Coneixement i Innovació sobre l’FP de CaixaBank Dualiza; i, finalment, empreses com Iberdrola, de la mà del responsable de Formació a Iberdrola España, Roberto Mediavilla; IndesIA, amb l’expert a l’àrea GCTio de Telefónica, Daniel Guzmán, Grupo Pescanova, Nestlé España, entre d’altres.
Així mateix, FPEmpresa ha lliurat els premis de la VI Convocatòria d’Ajuts Dualitza i la seva III edició dels Premis FPEmpresa, i és reconegut Juan Carlos Lauder, exdirector de CaixaBank Dualiza, en la categoria de Premi a la Trajectòria FP; i Javier Olleros a la categoria de Premi a l’Empresa compromesa amb la FP.
També, en el marc d’aquest congrés, s’han realitzat diverses visites a centres de FP de Galícia, com CIFP Compostela, CIFP Politècnic de Santiago, CIFP Someso, CIFP d’Imaxe i Son, CIFP Passeig das Pontes, CIFP Universidade Laboral Culleredo, CIFP Ànxel Casal-Monte Alto i CGIFP Eduardo Barreiros.
CaixaBank Dualiza
CaixaBank Dualiza es el compromiso de la Fundación por la Formación Dual CaixaBank con la promoción y la difusión de la Formación Profesional, así como del papel fundamental que esta modalidad formativa ha de jugar en el futuro de la sociedad.
Solo a través de más formación se puede conseguir una sociedad más cohesionada en la que se reduzcan las desigualdades.
Para ello, CaixaBank Dualiza apoya las demandas de los docentes y de los centros educativos y trabaja con empresas para la capacitación de los futuros profesionales y la mejora de su empleabilidad.
Desde su inicio, toda su actividad ha beneficiado a casi 28.000 estudiantes, 2.700 empresas y 1.600 centros educativos.